Amager Lillebane 2007-2008

Amager Lillebane 2007-2008

En beretning fra dengang Amagerlille-bane fandtes. jeg gik en tur ad Vermlandsgade op til Amagerbrogade og tænkte over livet. Pludselig stoppede jeg op. Hvad var det jeg havde skimtet ud af øjenkrogen? Arhhh??? Nå tilbage igen og et kig ind igennem lågen til noget som mest af alt lignede en parkeringsplads åbnede sig et overdådigt jernbaneanlæg. Det som havde fanget mit nysgerrige øje var et overkørselssignal som jo ikke kan forveksles med ret meget andet i vore dage.  Det var en stor bane med en sporvidde, på de interimistiske skinner lavet af en lægte med en overflade af vinkeljern, på ca. 500mm vil jeg tro. Det må jeg lige se nærmere an…

Banen var bestykket med et lokomotiv som drives af adskillige bil batterier og en startmotor med remtræk, fortalte han. En opladning af batteripakken kan holde til tre dages normaldrift.

Jo her er skam tale om en virkelig jernbane. En værdig afløser for den gamle Amagerbane som jo i øvrigt løb ikke langt fra den nyere bane.

Det skal dog for god orden fortælles af intet hvad jeg kunne se hverken hjul skinner eller noget stammer fra “rigtige” jernbane.

Tekst og billeder af Anders Kaare Hansen

OBS banen eksisterer ikke mere!